Rólunk

 

”Az ének szebbé teszi az életet, az éneklők másokét is. Nem sokat ér, ha magunkban dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak. Aztán mind többen, százan, ezren, míg megszólal a nagy Harmónia, amiben mind egyek lehetünk. Akkor mondhatjuk majd csak igazán: Örvendjen az egész világ!”

Kodály Zoltán

Ez az ötlet azért született, mert Kodály Zoltán nem csupán a professzionális zenészek Mestere, ám nagyon sokan vagyunk a világban különféle foglalkozásban sikeresek, akik hálánkat szeretnénk kifejezni mindazért, amit kaptunk, és amit elérhettünk a zenei nevelés hatására.

Kodály Zoltán Kecskemét szülötte, azonban munkássága messze meghaladja nem csupán Magyarország, de Európa határait is. Ő nem csupán Kecskemét, nem csupán Magyarország “ügye”, hanem a világ zenei nevelésének egyik meghatározó alakja.

Mi, akik már megfelelő élettapasztalattal rendelkezünk, tudjuk, hogy milyen kincshez jutottunk hozzá Kodály Zoltán csodálatraméltó munkássága következtében. Erről szeretnénk évente tanúbizonyságot tenni. Szeretnénk felvállalni azt a “híd” szerepet, és erősíteni, ami kívánatos a professzionális zenészek és amatőrök között, Kecskemét városa és a kecskeméti kötődésű zenész társadalom, a Kodály-rajongók, valamint a Kodály tanítványok népes nemzetközi tábora és a támogatók lehetséges köre között.

CSAPATUNK

Csikai Ildikó

általános vezető

zenei vezető

Krémer András

ombudsman

Weninger Andrea

kommunikációs tanácsadó